aparate foto digitale

Wednesday, June 22, 2011

Photoshop CS4 - 1st 4 R FREE

Vă îmbii cu 4 filmulețe de la începutul tutorialului, restul...marcă banu` "nașule" ca viața e grea.

1.


2.


3.


4.

Tutorial Photoshop CS4

Asa cum am anuntat azi, acesta este primul videoclip din cele 218 episoade, pentru avansati, prezentate de Deke McClelland. Urmarind aceste episoade va veti imbunatati semnificativ calitatea lucrarilor.

Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt

         Avându-şi începuturile în anii care au urmat primului război mondial, când profesorul Mihai Stamatin a organizat în incinta Liceului "Petru Rareş" Muzeul Cozla, actualul muzeu de istorie şi arheologie Piatra-Neamţ este rezultatul activităţii laborioase şi pline de pasiune a mai multor generaţii de specialişti, în rândul cărora Constantin Matasă ocupă locul principal. Intelectual cu multiple preocupări pe linie spirituală şi culturală, preotul Constantin Matasă a depistat numeroase staţiuni arheologice în judeţul Neamţ şi a întreprins numeroase sondaje de informare sau săpături sistematice pe baza cărora a înfiinţat în 1934 primul muzeu exclusiv arheologic din Moldova.
Beneficiind de bogăţia în vestigii a zonei şi de colaborarea unor distinşi specialişti din domeniul preistoriei, Constantin Matasă a creat o instituţie muzeală de prestigiu, deţinătoarea celei mai mari colecţii de artă neo-eneolitică din sud-estul Europei. Încă din timpul vieţii sale, o serie de aşezări cucuteniene (Frumuşica-Bodeşti, Izvoare, Calu) au devenit renumite, atât datorită descoperirii unor capodopere ale celei mai prestigioase culturi eneolitice ale Europei vechi, cât şi a publicaţiilor arheologice care au fost întocmite cu contribuţia nemijlocită sau directă a omului de ştiinţă pietrean.
Prin colaboratorii săi externi şi prin angajarea şi formarea unor specialişti proprii, muzeul din Piatra-Neamţ şi-a adus o contribuţie substanţială la cunoaşterea culturii Cucuteni, dar şi la cercetarea altor epoci istorice.
Sursa: Click

Fabrica de celuloza "Reconstructia"

      Fosta fabrica de cartoane, hartie, pergament din Piatra Neamt, “Reconstructia’’ - inclusa in primul val al lichidarilor administrative pe vremea guvernului Ciorbea si supusa mai multor proceduri de lichidare judiciara si faliment - a fost vanduta  de patronii italieni la licitatie publica unor conationali. Dupa trei ani de administrare, italienii de la “Pergodur International’’ au acumulat datorii de peste 250 miliarde de lei si au solicitat intrarea societatii sub incidenta legii falimentului, aflandu-se in incapacitate de plata. Inainte de declansarea procedurii de faliment, patronii italieni au vandut in cursul anului 2003, o masina de hartie si hala, terenul aferent, diverse utilaje si instalatii firmelor Remat si Immobiliare Dante din Iasi. Unul dintre cei 72 de creditori care are de recuperat sume substantiale de la “Pergodur International’’ Piatra Neamt, Administratia Finantelor Publice solicita anularea acestor tranzactii incorecte, care au determinat intrarea in incapacitate de plata si, implicit, falimentul societatii.
Sursa: Click

Gara Piatra Neamt

Este un punct de atractie din punct de vedere arhitectural, fiind inaugurata pe 2 oct 1913.